Voit pienentää kustannuksia musteissa ostamalla musteet netistä. Netistä ostavan kannattaa miettiä ennen ostoa, minkätyyppistä mustekasettia tarvitsee. Näin kauppojen pitkien tuotelistausten selaaminen on helpompaa.

Mustekasettien, musteiden, värikasettien ja muiden tulostustarvikkeiden kauppa onkin siirtymässä kokonaan nettiin.
Syypää tuohon onkin hinta: hyvän palvelun nettikaupoista tuotteet saakin monesti jopa -50% kivijalkakauppojen hinnoista, jonka lisäksi valikoima on usein parempi. Esimerkiksi. InkClubilla on tänäpäivänä myymälässään 25 000 mustepatruunaa eli tosi iso valikoima edullisin hinnoin. Lisää näitä kauppoja löytyy vaikka osoitteesta tulostinmuste.fi

Alkuperäiset musteet

tulostimienmusteita.jpg

Osta alkuperäisiä mustekasetteja, jos haluat mahdollisimman hyvän laadun. Tutki ensin tulostinmalliisi kelpaavan patruunan tuotekoodi printterin manuaalista, valmistajan sivuilta tai verkkokauppojen tuotelistauksesta. Tilaamalla verkosta säästät selvää rahaa kun verrataan kauppojen tai vaikka erikoisliikkeiden tarjoamiin.

Ja koska mustekasettien tuottajana löytyy tulostimen tekijä nämä musteet onkin alunperin mitoitettu juuri kyseenomaiseen. printteriin ja siten ovat jäljeltään erittäin laadukkaitta. Nämä alkuperäiset mustekasetit ovat hinnoiltaan yleisesti tosi kalliita.

Tarvikemusteet

Tarvikemusteiden luoja ei useinkaan ole sama kuin printterin valmistaja, mutta ne on silti täysin sopivia printterisi kanssa. Tulostinmusteet on printterille yleensä turvallisia sekä jäljeltään aivan hyviä. Mustepatruunat on tehnyt muu firma kuin se tulostimen valmistaja. Musteet on kuitenkin tyyppillisesti valmistanut erityisesti tarvikepatruunoihin erikoistunut firma. Tietylle printterille tarkoitetut sopivat laitteeseen aivan yhtä hyvin kuin vaikka tulostimen valmistajan alkuperäiset mustepatruunat, kuitenkin niiden musteen koostumus tyypillisesti poikkeaa jonkin verran alkuperäispatruunoiden tulostinmusteesta. Sen takia niiden laatu saattaa olla joskus tapauksissa hieman alkuperäispatruunaa huonompi.

Ekopatruunat

Tyhjät mustekasetit on jätettä. Kaseteissa löytyy yleisesti jäämiä musteesta ja siten tämän takia patruunat pitäisi heittää ongelmajätteisiin maalijätteiden joukkoon. Jos mustepatruuna on varmasti lopussa, kasetin pystyy heittää sekajätteiden joukkoon. Käytetyt mustepatruunat voi olla mahdollista kierrättää valmistajan kautta. Kannattaakin udella musteen maahantuojalta, ottavatko he vastaan käytettyjä tulostinmusteita.


Monesti voi olla täysin mahdollista, että tyhjän patruunan pystyy palauttaa valmistuspaikkaan tai huoltoliikkeisiin ilman kustannuksia. Joillakin valmistajilla käytetyt mustekasetit täytetään uudestaan ja laitetaan takaisin myytäviksi ekologisina musteina. Näitä niin kutsuttuja ekomusteita ja/tai ekokasetteja voi olla tehtaalla ensin huollettu, jonka lisäksi niihin on vaihdettu kuluvat osat ja sen jälkeen ne täytetään uudella musteella. Kauppoihin voi usein tuoda oman käyttämänsä mustekasetin uudelleen täytettäväksi, jolloin lisäksi he myös joskus korvaa uusiointikelpoisista patruunoista hyvän korvauksen.

Ekomuste tai Ekovärikasetti on kierrätettty mustepatruuna. Alkuperäinen, jo tyhjä patruuna onkin lähetetty takaisin valmistuspaikkaan kierrätystä ja uudelleentäyttöä varten. Tehtaalla kasetit tarkastetaan ja tietenkin puhdistetaan huolellisesti. Ekokaseteilla voikin säästämään rahaa sekä tietenkin luontoa.

Uudelleentäytetettävät mustekasetit

Uudelleen kuntoon laitetut mustepatruunat on vielä suositumpia, jonka lisäksi useimmat mallit tänä päivänä on täysin mahdollista täyttää uudelleen. Tätä palvelua tarjoavat monet alalla toimivat firmat. Usealla kylällä on muun muassa Mustekeskus, joka täyttää sekä yksityisten että yritysten mustepatruunat. Kasetin uusiksi täyteen laittoa onkin hyvä harkita, koska mustekasettien kirjoituspäät säilyvät kunnossa, vaikka muste loppuisikin kasetista. Täysin sama muste käy myös useimpiin saman tuotekategorian kasetteihin. Tulostinmuste, jota voikin käyttää moniin eri valmistajien kasetteihin ei useinkaan ole aina yhtä laadukasta kuin tuotemerkin tekemä väriaine.

Täyttösarjat

Täyttösarjan avulla pystyy omatoimisesti täyttää tyhjän mustekasetin. Täyttösarjat (fill up kit) on edullisia, kuitenkin värikasetin täyttäminen tarvii jonkin suuruista työtä sekä osaamista. Työkalut tulevat yleisesti nettikaupasta hankittavien täyttösarjojen yhteydessä. Normaalisti tarvii neulan tulostinmusteen laittamiseksi kasettiin ja resetointipiirin, minkä avulla pystytään kertomaan värikasetin ”muistille” musteen olevan taas täynnä.

Jos mustekasetteja ei aseteta samantien tulostimeen niin avatut musteet säilyy n. 4  kuukautta ostamisesta. Säilytä niitä normaalissa lämmössä auringolta suojassa.